perjantai 7. elokuuta 2015

Perillä MaputossaPerillä Maputossa

Ensitunnelmia

Hei kaikki kuulumisia kyselleet ihanat, hengissä ollaan, jo kuudetta päivää Intian valtameren rannalla Maputossa. Onni sanoi pari iltaa sitten: "En oikein tajua, että olemme täällä." Ehkäpä meillä kaikilla on vielä vähän epätodellinen olo, mutta seisomme tossuillamme päivä päivältä vähän tukevammin. 

Onneksi nämä puusta pudonneet ja matkasta väsähtäneet saivat saavuttuaan heti apua ja vinkkejä: hämmentynyt kissa haettiin hoitoon, lähimmät kaupat neuvottiin ja kauempana sijaitseviin haettiin ylellisesti autolla, jopa setelitukku lyötiin kouraan, ettei heti tarvinnut murehtia, mistä pankkiautomaatti löytyy.

Hyvä näin, koska pystyin näin ollen nukahtamaan 16 tunnin keskeytymättömään uneen (pitihän kaksi valvottua yötä ottaa takaisin). Afrikan konkareille kiitos lämpimästä vastaanotosta, jo lentokentältä alkaen, jossa kaksi paikalle järjestettyä riuskaa autokuskia noukki matkalaukkumme hihnalta parempaan talteen siinä vaiheessa kun vielä jonotimme passintarkastukseen! Kaikki laukut muuten läpivalaistiin myös saapuessa, passintarkastuksen jälkeen. Onkohan tämä ihan tavallista?

Perhe on ihan pihalla puistossa.
Kuuden päivän saldo Maputossa: asunnonmetsästystä (mielenkiintoista!), kanta-asiakkuus ravintolassa (kolmannella kerralla minulle kiikutettiin lasi eteläafrikkalaista valkoviiniä ennen kuin ehdin tilata mitään - näin jo itseni AA:ssa selittämässä: "Mutta kun ne ei ikinä tuoneet minulle mitään muuta!") - sekä meluisa ja eloisa konserttikokemus ranskalais-mosambikilaisessa kulttuurikeskuksessa.

Lapset pitelivät korviaan, mutta minä nautin! Rummutuksen kuuntelu oli ihanan meditatiivista ekan viikon päätteeksi, ja oli hauskaa katsella, miltä "le tout Maputo" näytti - katsomo oli täpötäynnä.

Opettavainen viikko on pitänyt sisällään myös havainto-opetusta maputolaisen parkkipirkkosysteemin toiminnasta. Siitä lisää myöhemmin!

Aurinko nousee Afrikassakin idästä.
Laitan lisää kuvia, kun saan yhteydet kunnolla toimimaan. Juuri nyt minulla ei ole puhelintakaan, saati nettiyhteyttä siinä.

Se ei johdu siitä, etteikö niitä olisi saatavana. Päinvastoin, liittymien myyjiä parveilee joka kadunkulmassa.

Ymmärän nyt, mitä portugalinopettajani tarkoitti sanoessaan epämääräisesti "Voit luultavasti ostaa liittymän vain kadulta" - hän oli ihan oikeassa, mutta liittymän käyttöönotto ja oikean paketin valinta on vielä hiukan kesken... emme ole ehkä täysin osanneet noudattaa portugalinkielisiä ohjeita.

Kuulumisiin!
Lotta
1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!