sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Seksiteetä ja malarianparannusteetä, olkaa hyvät


Maputon uuden kiinalaishotellin Glorian viereen avattiin äskettäin supermercado, kauppa (supermercadot voivat super-etuliitteestä huolimatta olla isoja tai hyvin pieniä). Pitihän kaupungin uusi kauppa katsastaa.

Jos olisin tarvinnut pyörätuolin, muovikuusen, kiinalaisvalmisteisen sähkölaitteen, jonka pahvipakkausta koristi häpeämätön "Made in Germany"-myyntilause tai Marilyn Monroen kuvalla varustetun tuolin, minulla olisi ollut tuuria. Nyt ei ollut kuitenkaan näiden tuotteiden päivä. Etenin teehyllylle ajatellen, että löytäisin ehkä uutta ja laadukasta teetä kotiin. No, olivathan teehyllyn antimet kieltämättä minulle uusia. 


Tee vipinää vällyihin!
Mitä sanotte "vipinää vällyihin" -seksiteestä? En osannut lukea ainesosia, koska ne olivat kiinaksi. Tuttu kertoi brasilialaisesta kärpäsuutteeseen perustuvasta lemmennostatusjuomasta, joka oli aiheuttanut kokeilijalle lähinnä hirveän kutinan. Empiirinen seksiteetesti saa vielä odottaa, sillä satunnaiset itikanpuremat kutittavat tässä vaiheessa ihan tarpeeksi.


Malaria ei parane teellä.
Malarianparannusteen pakkaus lupasi parantaa tehokkaasti kaikentyyppiset malariat. Kun äimistelin tätä teetä, lääkäriystäväni totesi kuivasti, että teoriassa, vain teoriassa, se saattaa tehotakin.

Hän kertoi tapauksesta, jossa kiinalainen yrttivalmiste tehosi hyvin erilaisiin ihovaivoihin. Kun valmistetta tutkittiin tarkemmin, ilmeni, että se sisälsikin suuria määriä teollisesti tuotettua kortisonia! Se siitä maagisesta luontaishoidosta. "Ehkä malariateessä on klorokiiniä." Hui!

Portugalilainen ystäväni kauhisteli, ettei kiinalainen marketti saisi myydä tällaista teetä. Joku voi luulla, että se tehoaakin malariaan, ja viivytellä lääkäriin menossa. Näin voi käydä, mutta kuluttajien oikeudet eivät ole täällä ykkösteema.


Yksi monista laihdutusteelaaduista.

Laihdutusteetä, jolla voi tehdä "loistavan vaikutuksen", markkinoitiin myös korkeaa verenpainetta alentavana teenä. Tuotelupaus oli toisessa pakkauksessa vielä suorasukaisempi "fat removal tea". Niin, kai se painonpudotus aina tekee verenpaineelle hyvää.

Tiedän, että Kiinasta varmasti saa upeaa teetä, mutta tänne Maputoon se ei vielä ole ennättänyt tai sitten kaupungin kiinalaisväestöllä on aivan omat myyntikanavansa. Loman aikana voisi joka tapauksessa käydä kiinalaisravintolassa kokeilemassa, miltä oman nuoruuden Pekingin ankka maistuu Maputossa.

En lähtenyt kaupasta tyhjin käsin. Ostin torakkapulveria, jonka tuoteseloste on vain kiinaksi. Käsittelimme alueet uunin ja tiskipöydän takana, mutta ihan kaikkialle käyttöohjeetonta jauhetta ei viitsi kylvää etenkin kun meillä on lemmikkieläinkin. Pulverin seurauksena eri puolilta löytyi kuivuneita, kummallisesti käpristyneitä torakoita. 

Ilmastointilaitteista ei ole enää tipahdellut ripeäjalkaisia vierailijoita. Paluu torakan matolle kylväneen ilmastointilaitteen viereen nukkumaan on silti ollut pitkä tie. Mutta nyt on uusi myrkkyarsenaali. Torakat, täällä ollaan!

Terkuin Lotta

2 kommenttia:

  1. Hyvä että löytyi tehokas torakkatappaja:) Ja hih, aikamoisia tuotteita tuossa supermercadossa;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!